Депутат от ГЕРБ отправи критики към управляващите заради бюджета.Важно е парламентът

...
Депутат от ГЕРБ отправи критики към управляващите заради бюджета.Важно е парламентът
Коментари Харесай

Иванов, ГЕРБ: Важно е парламентът да излезе с позиция за кризата в Украйна

Депутат от ГЕРБ насочи критики към ръководещите поради бюджета.

" Важно е Народното събрание да излезе със стратегическа позиция за рецесията в Украйна. Този геополитически спор се развива мълниеносно. Не откриваме буфери в бюджета, подценена е приходната част поради инфлацията. Гражданите могат да чакат бюджет, който не дава отговор на проблемите на българската стопанска система ". Това съобщи за " Твоят ден " Александър Иванов, народен представител от ГЕРБ-СДС.

За него е несериозна поръчката за актуализация след няколко месеца. " Нарушава се златно предписание, да се разходва все по-малко през функционалността на страната. Бюджетът преразпределя 44% от всичко, което ще създаде българската стопанска система. Това е сериозна интервенция в страната ", уточни той. И добави, че държавното управление не е решило нито един проблем досега.

" Нямаме отговор по какъв начин ще се компенсират битовите консуматори. Това е въпрос, който ГЕРБ сложи преди месеци ", означи Иванов, написа Novini.bg.

Относно доставките на газ той акцентира ниската взаимозависимост на България. " Милионите кубически метри газ, освободени от Чирен, можеше да бъдат оставени в запас като буфер за обезпечаването на газовите доставки. Интерконекторът с Гърция можеше да бъде приключен в последната една година ", показа още депутатът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР